mei 2024: NIEUW, Online training: Het gebruik van de eHealthBox voor het verzenden en ontvangen van berichten en verslagen met NutriPortal/NutriDieitist

april:

Nieuw in de databank is het document: voedingsintoleranties en de producten van Intoleran

april 2024: In deze NutriPost:

  1. E-health box (België) in NutriPortal (Maak er vanaf nu gebruik van 🥳)
  2. Terugblik activiteiten
  3. Inspraak vernieuwingen praktijksoftware

1.       E-health box belgie

Voor alle paramedici onder jullie met een RIZIV-nummer hebben we de Belgische eHealthbox toegevoegd aan de functionaliteiten van NutriPortal.  En we zijn verheugd om te kunnen melden dat we deze functionaliteit zonder extra kosten op aanvraag aan alle huidige gebruikersaccounts zullen toevoegen.

Via de eHealthbox kunnen zorgverleners en instellingen op een veilige manier informatie uitwisselen. Het betreft dus een beveiligde elektronische brievenbus. De eHealthbox is ontwikkeld door het eHealthplatform, waarbij informatie door middel van dubbele versleuteling wordt doorgestuurd van verzender naar ontvanger. Bekijk de video voor meer algemene  informatie van het e-health platform:

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit, meldt dit dan via het formulier  https://www.nutrilink.eu/functionaliteit-nutriportal/ zodat we de functie kunnen toevoegen.
Wil je eerst wat meer weten over deze nieuwe koppeling? Bekijk dan al eens de handleiding: https://www.youtube.com/watch?v=GsiX6ehj3wo

Bekijk ook even de handleiding voordat je inhoudelijke vragen stelt aan de supportdesk.

Uiteraard voorzien we ook de koppeling met de praktijksoftware, zodat je heel gemakkelijk en snel een verslag kan verzenden. Nog even geduld hierop. 

2.       Terugblik activiteiten

Graag willen we een foto met jullie delen van onze collega- dietist  Selah. Ze heeft een presentatie gegeven over NutriPortal en digitale communicatie bij hogeschool AP voor een internationaal project.

Denk je erover om digitale communicatie meer in te zetten in je werkzaamheden en weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan kun je altijd met ons sparren over dit onderwerp. 

3. Inspraak vernieuwingen praktijksoftware

Momenteel zijn we bezig met de laatste aanpassingen voor de uitlevering van de praktijksoftware (versie 10.3), waarbij de integratie met nutriportal-ehealth is toegevoegd. De reeds bestaande koppelingen met e-ehealth in de praktijksoftware blijven behouden.
Er zijn ook enkele wijzigingen met betrekking tot het zorgproces en de verslaglegging. Heb je hier ideeën over? Laat het ons dan nog snel weten: info@nutrilink.eu 💬

29 maart 2024:

We willen jullie graag informeren dat tijdens de tweede week van de (Belgische) paasvakantie, van 6/4/24 tot en met 14/4/24, onze supportdesk enkel spoedmeldingen zal behandelen. Dit komt doordat ons team ook geniet van een welverdiende vakantie om opgeladen en fris terug te komen voor al jullie vragen en verzoeken.

Voor dringende zaken blijven we natuurlijk beschikbaar en zullen we ons best doen om zo snel mogelijk te reageren.

Wij wensen jullie een fantastisch paasweekend toe!

25 maart 2024: Testers e-Healthbox gezocht

Binnenkort zal er een nieuwe functionaliteit van de e-healthbox (Belgie) beschikbaar zijn in NutriPortal. Dit betekent dat je vanuit NutriPortal niet alleen meer berichten kunt versturen naar jouw cliënten, maar ook naar zorgverleners via de beveiligde brievenbus van de overheid.

We zijn momenteel op zoek naar een aantal professionals die de nieuwe e-healthbox functionaliteit willen uitproberen.

Stuur een e-mail naar info@nutrilink.eu en wij zullen deze functie voor je activeren en je uitleg geven.

Alvast bedankt!

5 maart 2024:
Op dinsdag 12 maart om 8 uur ‘s morgens vindt er een belangrijke update plaats op de server van NutriDietist/NutriConsulent/NutriTrainer. Dit zal 15 tot 30 minuten duren, waarbij je op dat moment niet kunt inloggen. Je kan nog wel inloggen op je online agenda en de portal.

Updates zijn noodzakelijk om de veiligheid te kunnen blijven garanderen.

Bedankt voor jullie begrip.

1 maart: We willen u vragen om de laatste update van de ondersteunende Claris-software 2023 op uw pc te installeren vanwege beveiligingsaanpassingen. Normaal gesproken wordt het verzoek om het programma bij te werken automatisch weergegeven. Als dit niet automatisch is verschenen of als u het per ongeluk heeft weggeklikt, kunt u de update hier downloaden en starten door erop te klikken. De update wordt vervolgens automatisch uitgevoerd.
MAC Windows

9 jan 2024: Update NutriPortal: verberg een afspraak voor jouw cliënt.

Ga naar instellingen –> agenda –> potloodje afspraaktype om aan te passen. 

7 jan 2024:

Wat fijn dat we in 2024 zijn beland! Heb jij ook de afgelopen weken nagedacht over het afgelopen jaar? Bij ons zijn er heel wat vragen opgekomen, zoals: Van welke dingen heb je de meeste energie gekregen? Wat heeft de meeste indruk op je gemaakt? Op welke eigen prestatie ben je het meest trots? En welk moment tovert spontaan een glimlach op je gezicht als je eraan terugdenkt?

Daarnaast hebben we vooruit gekeken naar 2024 met vragen als: Waar hoop je jezelf over een jaar voor te kunnen bedanken? Aan wie of welke doelgroep wil je meer aandacht geven? Op welke gebieden wil je je ontwikkelen? Wat ga je niet langer uitstellen?

Wij vliegen weer met volle moed het jaar in. Ben jij er ook klaar voor? Mocht je op zoek zijn naar ondersteuning bij het realiseren van jouw doelen, staan wij klaar om je te begeleiden. Samen maken we van 2024 een jaar vol groei en succes!

3 december 2023:

Op dinsdag 19 december om 22 uur ‘s avonds worden er werkzaamheden uitgevoerd op de fms16- en fms2-server. Er staat een uitbreiding en migratie gepland. Dit houdt in dat je vanaf 22 uur gedurende enkele uren geen gebruik kunt maken van de praktijksoftware. Je kunt echter nog steeds je online agenda raadplegen en toegang krijgen tot de portal.

LET OP: Heb je toch nog dit icoontje (versie 18) op je pc:

Afbeelding met Graphics, Elektrisch blauw, blauw, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dan moet je deze software updaten voor 19 december. Zie de verzonden mail voor meer informatie. Maar geen schrik. Je kan altijd nog via de webbrowser je systeem raadplegen.

Heb je het volgende pictogram (versie 19). Dan kan je nog verbinding maken met de server, maar we adviseren om ook deze te updaten.

Afbeelding met symbool, logo, cirkel, Graphics

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het nieuwste icoontje (versie 20) om op te starten is:

Afbeelding met logo, symbool, Rechthoek, Graphics

Automatisch gegenereerde beschrijving

23 oktober 2023:

We zijn druk bezig met het vernieuwen van de handleidingen voor de praktijksoftware, versie 10. Aangezien we vaak vragen krijgen over het maken van tekeningen tijdens consultaties, kun je nu al een kijkje nemen voor deze specifieke handleiding. Hierin vind je instructies voor het invoegen van groeidiagrammen voor kinderen en voor schrijven of tekenen tijdens je consult.

Enquête Voedingscentrum (NL)

We krijgen regelmatig de vraag of de resultaten uit de eetmeter ingelezen kunnen worden in de voedingsberekeningsmodule van onze software. Ook het voedingscentrum vraagt zich nu af of ze een koppeling moeten maken. Zou jij het fijn vinden als we dit maken?

P.S. Dit staat overigens los van het dagboek in het e-Health platform NutriPortal, dat uitgebreide informatie biedt over leefstijl, voeding en gedrag. Op onze toekomstige planning staat zelfs de toevoeging van een berekend dagboek.

Wil je deze enquête van het voedingscentrum invullen?

2 oktober 2023

We willen graag jouw mening vragen over de mogelijke integratie van Cebam in NutriDietist

We waarderen jouw input enorm, omdat het helpt de software te verbeteren. 

Lees meer over de Cebam-integratie en geef jouw mening via deze linkhttps://www.nutrilink.eu/cebam-integratie/

23 sept 2023:

Graag verwelkomen we alle nieuwe studenten en wensen we jullie veel succes met jullie opdrachten!

Nutrilink maakt gebruik van geavanceerde en moderne programmeersoftware, wat zorgt voor uitstekende veiligheid en stabiliteit. Uiteraard zijn regelmatige updates op zowel de servers als op je pc hiervoor vereist. Het is tijd om de software op je pc bij te werken. Je ontvangt hierover een e-mail, dus houd deze in de gaten.

juli 2023:

Op dinsdag 11 juli om 23:00 uur zal één van de servers geüpdatet worden. Als je de URL gebruikt waar “fms2” in staat, betekent dit dat jouw applicatie hier ook bij hoort. Tijdens dit updateproces zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om toegang te krijgen tot de applicatie.

26 juni 2023

Seca-Nutrilink stand 24 juni 2023

Met de zomer in volle gang willen we graag van deze gelegenheid gebruik maken om u een onvergetelijke vakantie toe te wensen. Hoewel wij niet volledig gesloten zijn, willen we u erop wijzen dat we tijdens deze periode beperkter aanwezig zullen zijn. We zullen ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk van dienst te blijven zijn en uw vragen en verzoeken te beantwoorden.

TESTEN MAAG-DARM:

Werk je met patiënten die darmklachten hebben? Wil je de intakepagina testen en er meteen gebruik van maken? Stuur dan een e-mail naar info@nutrilink.eu.

ZATERDAG 24 JUNI KINTU:

Op zaterdag 24 juni zijn we aanwezig op de testdag van Kintu met onze Seca MBCA 555 en 525, zowel het staande als het mobiele impedantie toestel. Als je je hebt ingeschreven, nodigen we je van harte uit om langs te komen. We geven elk uur een gezamenlijke uitleg en je kunt tussendoor zelf metingen uitvoeren.

Februari:

Er komen regelmatig vragen van Vlaamse diëtisten over het verzenden van een brief naar andere zorgverleners via ehealth. Je kan een verslag verzenden via de automatische koppeling van Mediportal of je maakt gebruik van de gratis ehealth-webtool.

Deze laatste wordt in onderstaande video kort uitgelegd.

18 december 2022

pagina 1
pagina 2

22 nov. 2022

Donderdag 24 november zijn we aanwezig bij de studiedag van de VBVD. Kom gerust even langs voor een babbel!

Patiënt tevredenheidsonderzoek

Per 1 januari 2023 is het gebruik van de PREM Paramedie verplicht gesteld door een aantal zorgverzekeraars in Nederland. De PREM Paramedische zorg betreft een gestandaardiseerde vragenlijst. Wij zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Feeddex en zijn momenteel de praktijksoftware aan het updaten hiervoor.

https://feeddex.nl/prem-dietetiek/

Het patiënttevredenheidsonderzoek is ook beschikbaar voor Belgische diëtisten/patiënten.

23 sept. Nieuw: Customized branding van NutriPortal.

Heb jij graag je eigen praktijk-platform met jouw kleuren en achtergrond afbeelding? Dat kan! Jouw NutriPortal wordt dan omgetoverd tot jouw eigen praktijk-plaform.

Bekijk de tarieven. Pre-order door een email te sturen naar info@nutrilink.eu

Nieuw in NutriPoral:

  • Maak via “een afspraak met enkel email adres” snel een account met het icoontje naast het email adres
  • Maak een email template aan met behulp van de kopieer button.

30 aug.

Heb jij een goede zomer gehad en de batterij kunnen opladen? Wij van Nutrilink kijken met frisse energie naar de komende periode.
Heb je vragen over de werking van jouw software of jouw bio impedantie toestel (seca 525 of 555) ? Aarzel niet om met ons contact op te nemen via info@nutrilink.eu

De server update (praktijk software link beginnend met fms16…) is goed gegaan.

25 mei

Herbekijk de online cursusdag van 19 mei. Vraag de link aan via het inschrijfformulier: https://www.nutrilink.eu/event/19mei/

Een geslaagde online #cursusdag gehad. Een mix van reeds lange #softwaregebruikers en starters was best spannend. Met behulp van vragen en antwoorden heeft toch iedereen wat nieuws ontdekt in het electronisch cliëntendossier. Het #ehealth landschap in Vlaanderen is toegelicht en we hebben stil gestaan bij het wat drogere onderwerp, namelijk de #boekhouding. Het meten van de #lichaamssamenstelling met een #Secambca is enthousiast ontvangen en voor een aantal stof tot nadenken. En we eindigden met het ehealth platform #NutriPortal. Genoeg overtuiging van de meerwaarde om dit platform te gebruiken in deze groep. 

12 mei: In deze nutripost: 

  • Wie is wie
  • Online cursusdag 19 mei: schrijf gratis in per onderwerp
  • Een nieuwe server praktijksoftware: maandag 30 mei om 22 uur
  • Ontwikkeling
  • Seca mbca 525: mooie actie!

Wie is wie: Voor de nieuwkomers is het interessant om eens te weten wie er wat doet bij Nutrilink. Als je mailt naar Nutrilink, dan krijg je meestal een antwoord van Ingrid (diëtist) of Frank (sales). In de 2e lijn support/ ontwikkeling zit Sandra (diëtist). De ontwikkelaars en 2e lijn technische support zijn Nico en Kai. De systeembeheerder is Jasper. Lore en Michiel verzorgen de boekhouding. Verder werken we graag me ingehuurde krachten, zoals voor marketing media, specifieke software koppelingen en voor de voedingstabel.

Online cursusdag 19 mei: De cursusdag komt dichterbij. Inschrijven is nog mogelijk! Ook studenten zijn welkom.
Inschrijven: https://www.nutrilink.eu/event/19mei/ Schrijf je in per onderwerp. Doe actief mee, zodat je nieuwigheden direct kan oefenen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een nieuwe server: Eén van de servers wordt op 30 mei geüpgraded. Heb je in je link “fms16” staan, dan staat jouw applicatie op deze server. Zorg dat je op 30 mei om 22 uur uitgelogd bent. De volgende ochtend is alles klaar en kan je weer gewoon werken. 

Ontwikkeling: Er wordt volop ontwikkeld aan de praktijksoftware. Denk hierbij aan technische verbeteringen en de wensenlijst. NutriPortal staat ook niet stil. Kai en Nico zijn bezig met het grote project Belgische ehealth koppeling in NutriPortal. Daarnaast zijn er regelmatig verbeteringen en toevoegingen.

Seca mbca 525, mooie actie: De seca mBCA 525 is verkrijgbaar in de Go-to-Pro starterpakket met de seca 201 omtrekmeetlint, seca 878 dr klasse 3 geijkte weegschaal en een seca 432 draagkoffer. Dit betekent dat je volledig bent uitgerust voor de mobiele bioimpedantie analyse. Heb je interesse in een mobiel of staand toestel, een weegschaal of lengtemeter, neem vrijblijvend contact op. Wij maken graag de beste offerte.

Op Instagram en facebook posten wij regelmatig tips en weetjes over alle software. Zo leer je tussendoor over jouw programma 😊. Oja, en er is nu ook een instagram pagina voor de consument over Nutriportal. Deze is ook bedoelt om gebruikers tips te delen.

Inschrijven: https://www.nutrilink.eu/event/19mei/

Op 12 april staan we met een stand op de BGN dag. Zien we jou daar?

Volg ons  op facebook en instagram:

😃

Instagram

Facebook

Archief nieuws