15 februari:

 1. Nieuwe server Nutriportal
 2. Scheurblokken 
 3. Vriendenactie
 4. Onderzoek
 5. Meetinstrumenten
 6. Cursussen ā€“ poll invullen

Als eerste: op Instagram en facebook posten wij regelmatig tips en weetjes over de software. Zo leer je tussendoor over de software šŸ˜Š. Oja, en er is nu ook een instagram pagina voor de consument over Nutriporttal. Deze is ook bedoelt om gebruikers tips te delen.

 1. Nieuwe server Nutriportal: Vanwege hardware problemen is er een nieuwe Nutriportal server ingericht. Gelukkig is de downtime nog beperkt gebleven. Je zal merken dat alles nu nog sneller gaat.
 2. Scheurblokken: De scheurblokken over Nutriportal zijn verzonden. Houd de brievenbus dus in de gaten indien je er Ć©Ć©n besteld hebt.
 3. Vriendenactie: Vanwege de fijne reacties blijft de vriendenactie nog steeds geldig. Breng jij een nieuwe gebruiker aan voor de praktijksoftware of Nutriportal, dan ontvang jij de volgende maand een nul euro factuur. Stuur ons gewoon een mailtje en we maken het in orde.
 4. Onderzoek: We gaan vanaf volgende maand terug starten met onderzoek om de software nog verder te verbeteren. Het kan zijn dat we bellen of mailen met een paar vragen. Indien je dit liever niet hebt, dan zeg dat dan gerust. Wij respecteren je wensen.
 5. Meetinstrumenten: De software van het staande seca toestel 555 is geupdate. Met deze software zie je heel duidelijk de resultaten van de lichaamsmeting. 
 6. Cursussen:  Op de site www.nutrilink.eu staan een aantal cursussen die je zelfstandig kan bekijken. Nu de maatschappij terug open gaat, willen wij het aanbod opnieuw bekijken. Maar wat zijn jouw wensen? Wil jij de poll in vullen? https://www.nutrilink.eu/pollcursussen/

Vul de poll in

19 januari:

Het zijn bij Nutrilink drukke weken met veel praktijken die met software starten. Het is ook fijn te horen dat het bij meer praktijken terug drukker is dan 2 a 3 maanden geleden. Dus dat is goed nieuws. 
Helaas speelt corona nog wel steeds. Ook bij Nutrilink hebben we er intern mee te maken. Ook opvallend is dat er veel nieuwe laptops zijn aangeschaft afgelopen weken šŸ˜‰ Dit brengt vragen met zich mee voor de supportdesk. Geen probleem, maar dit zorgt voor vertragingen bij de update ronde. Heb je de update dus nog niet gehad, dan zal deze zeker nog komen!

Seca
Seca heeft aangegeven dat de prijzen vanaf februari omhoog gaan door de stijgende grondstofprijzen. Indien je iets wilde bestellen, dan is het voordeliger om het voor 1 februari te doen. Je kan via de website of via email bij ons bestellen. Let op, er zijn nog steeds levertermijn van 4 tot 7 weken. De mobiele seca 525 is wel op voorraad.

Nutriportal scheurblok
Heb je de scheurblok nog niet besteld? Het kan nog: https://www.nutrilink.eu/scheurblok-nutriportal/ 

3 januari

Indien je na de database update van Nutridietist of Nutriconsulent merkt dat je pc traag is, check dan of je op de pc wel de laatste versie van de geĆÆnstalleerde software hebt.  Ga naar help in het grijze menu (je Nutridietist is gesloten) en kies controleren op updates. De laatste update is momenteel 19.4.2. Heb je nog een 18 op Ć©Ć©n van je pcā€™s? Neem dan even contact op met info@nutrilink.eu en we zenden je dan de download link voor de 19 versie.


Indien je je de software niet steeds afsluit, kan het ook zijn dat de cache bestanden niet correct zijn na de update. Je merkt dan dat je account niet bewaard wordt bij het aanmaken van een nieuwe dossier, verzenden naar Nutriportal of de meetgegevens in een nieuwe consultatie. Start je pc dan opnieuw op. Indien nodig wis je ook zelf de cache gegevens op je pc.

We willen nog eens benadrukken dat het afsluiten van de software (in zijn geheel) bij geen gebruik het beste is. Ook krijgen we regelmatig de vraag of je de pc helemaal moet afsluiten bij geen gebruik? Op softwarevlak kan het handig zijn om je computer volledig uit te schakelen. Allerlei achtergrondprogrammaā€™s kunnen zich namelijk opstapelen en als deze stapel groot genoeg is, worden de prestaties van je computer bijgevolg aanzienlijk slechter.

23 december:

Dank je wel voor vertrouwen het afgelopen jaar en alle fijne email reacties die de supportdesk van velen onder jullie steeds ontvangen heeft.
Wij hopen dat we je volgend jaar kunnen blijven inspireren met tips en software ontwikkelingen. Deze blijven wij met veel liefde en passie voor voeding, diĆ«tetiek en coaching ontwikkelen.

Ondertussen is versie 8 van de praktijksoftware actueel. Indien je nog geen update hebt ontvangen, dan zal dit de komende weken alsnog gebeuren. Dit is vaak de beste tijd van het jaar, omdat velen genieten van een welverdiende vakantie. Tijdens de update kan je namelijk even geen gebruik maken van je programma. Achteraf is ook je wachtwoord gereset. Je ontvangt via email een tijdelijk wachtwoord. In deze email staat ook wat de verbeteringen zijn in de software. Heb je nog een plus licentie, neem dan even contact met ons op.

Wij beseffen ons heel goed dat het voor velen een moeilijk jaar is geweest. Met behulp van de nog steeds geldende vriendenactie kan je een gratis maandtarief ontvangen. Draag hiervoor een nieuwe praktijk aan (mailtje sturen). Wij hopen je hiermee wat tegemoet te komen. 

Graag bieden wij de cloud en nutriportal gebruikers een scheurblok aan. We hebben gekozen voor een scheurblok met informatie over Nutriportal ten behoeve van je cliĆ«nt. Gebruik het als gesprekskaart om je cliĆ«nt Nutriportal uit te leggen. Je kan deze aanvragen via: https://www.nutrilink.eu/scheurblok-nutriportal/  Ze worden eind januari verzonden. 

Graag willen wij je hele fijne feestdagen toewensen. Voor 2022 wensen wij je veel liefde, goede gezondheid en succes!

9 nov

Nieuwe trainingen zijn weer gepland. 
23 november: maken van facturen en omzetoverzichten
1 december: Nutriportal
https://www.nutrilink.eu/event-category/cursussen/
Nieuwe Zelfstudie: E-health, ICF, dietistische diagnose, behandeldoel en plan, verslag naar arts of specialist,ā€¦. 
Voor diƫtisten in Vlaanderen:
Al 5 jaar lang wordt de cursus ā€œICF en verslagen makenā€ voor de Vlaamse diĆ«tist gegeven. We hebben de presentatie nu ingesproken. Het is uiteraard een verkorte versie en geen oefeningen, maar mogelijk dat je met deze samenvatting voldoende inspiratie krijgt voor het maken van een verslag naar de arts of specialist.
Het eerste deel is algemeen en het tweede deel hoe je Nutridietist kan gebruiken voor het maken van verslagen.

We bespreken:
*het e-health platform:
-e-health box
-e-health certificaat
-verzekerbaarheid opvragen
*wat is ICF?
*maken van een dietistische diagnose
*behandelplan en behandeldoelen
*wat staat er in het verslag naar arts of specialist?

Meld je aan:
Naam *VoornaamAchternaamE-mail *BeroepGebruik de software al?Een opmerking of een vraag?Verstuur

Kosten: Wij bieden deze informatie gratis aan alle Vlaamse diƫtisten. Samen sterk!

Je aanmelding wordt door de supportdesk gecontroleerd en daarna ontvang je de zelfstudie.

Benodigdheden: Je kan de video op elk gewenst moment bekijken.

13 oktober: NUTRiPORTAL Datacenter: We will do a maintenance on our routers on VIN DC to improve our routing. No impact expected, device will be isolated before the change. 

Prognose: tot 10.30 uur

Ben jij al ingeschreven op de korte traningen?

September 2021:

Ben jij al ingeschreven op de korte trainingen?

Juni 2021:

Er zijn weer nieuwe trainingen gepland. 22 juni over nutriportal en 29 juni over het maken van verslagen. Bekijk op de site onder het menu cursussen.

Het Webinar over bio impedantie was een groot succes. Wil je deze ook nog graag bekijken? Vraag gerust de link op via info@nutrilink.eu Na het kijken zie je ook een heel mooi aanbod op de bio impedantie toestellen, geldig tot eind juli 2022.

Mei 2021:

šŸ‘‰ Wil je meer weten over bio impedantie? Schrijf je dan in voor het webinar op 1 juni om 10 uur. 3 sprekers, geen kosten, inschrijven met naam en emailadres.

In deze nutripost: 
EnquĆŖte starters 
Toekomst plannen Nutridietist en Nutriconsulent
Nieuw in het eHealth platform Nutriportal en wat komt er nog?
Kortingen op de software
Meetinstrumenten, waarom Seca?

1 EnquĆŖte starters
Er is een onderzoek geweest onder “startende” diĆ«tisten. We hebben vragen m.b.t. software en diensten onderzocht. Allen bedankt voor de feedback. Er zijn 3 diĆ«tisten geloot voor het gratis Nutriportal abonnement:Camille Van BetsbruggeLobke LeetersEline LichtertGefeliciteerd!

2. Toekomst plannen Nutridietist en Nutriconsulent
(elektronisch cliƫntendossier incl. eHealth platform)
We werken aan versie 8 van het elektronisch cliĆ«ntendossier Nutridietisten Nutrionsulent.
– er is gestart met het updaten van de voedingstabel.
– aantal verbeteringen aan de berekeningsmodule qua nutriĆ«nten, berekening en gebruiksvriendelijkheid
– het systeem is niet meer over het hele scherm gevuld, maar je kan dit kleiner en groter maken. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om een ander programma ernaast te plaatsen.
– plan diabetes educatie wordt uitgewerkt.
– toevoeging content
– we onderzoeken of we een whiteboard kunnen toevoegen aan de consultaties. Hierdoor kan je tekenen en typen op bijvoorbeeld een iPad en dit direct bewaren in je dossier.
-uitbreiding en verbetering eHealthbox

Heb jij nog wensen, ideeĆ«n, tips? Wil je dit delen? info@nutrilink.eu

3.Nieuw in het eHealth platform Nutriportal en wat komt er nog?
– de laatste vernieuwing is de betaallink. Stuur een email naar info@nutrilink.eu om deze module te laten activeren.
– het advies dossier wordt aangemaakt. Nu komen de doelstellingen en afspraken nog in de nutrimail terecht, maar na de volgende update zijn deze apart te raadplegen en is de nutrimail voor bijvoorbeeld vragen. Houd de nieuwsberichten in je nutridietist of nutriconsulent in de gaten en volg ons op Facebook en Instagram voor alle nieuwtjes en tips.

Ben je nog niet voldoende bekend met het eHealth platform Nutriportal? Vraag gerust, wij geven je graag wat uitleg. De website wordt ook steeds geupdate en lees bijvoorbeeld de veel gestelde vragen voor aanschaf of gebruik.

Nutrilink heeft vorige week een 7e server ingericht.
Ondanks dat het aantal software gebruikers groeit, blijven we jou het beste bieden!

4. Kortingen op software
– de vriendenactie is nog steeds van toepassing, daar we ook graag jullie als gebruikers tegemoet willen komen. Draag een nieuwe praktijk aan voor Nutridietist of Nutriconsulent Cloud en ontvang zelf een gratis maand.
– voor de starters is er een “groei prijs model” gemaakt. Zie de website voor meer informatie.
– er is korting op de opstartkosten als je lid bent van VBVD of BGN.

5. Meetinstrumenten van Seca
Seca is een toonaangevende leverancier in de medische wereld en je vindt de materialen terug bij onze ziekenhuizen en de meeste huisartsenpraktijken. Als je eenmaal een weegschaal aanschaft, dan doe je daar heel veel jaren mee. Wij hebben zelf deze ervaring en horen dat ook van anderen. Daarnaast zijn ze geijkt, wat volgens de wetgeving verplicht is voor o.a. de diĆ«tist.
Seca heeft ook bio impedantie toestellen, zowel voor mobiel gebruik als staande. Voor een goed advies, bij bijvoorbeeld ondervoeding, sporters, overgewicht, COPD, sarcopenie, etc,  is het vaak nuttig om verder toe kijken dan gewicht. De betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn hierin belangrijk. Seca is transparant in de onderzoeken die geleid hebben tot heel nauwkeurige algoritme. Een bio impedantie is namelijk geen directe methode, maar een indirecte methode. Seca heeft de beste validatie. Naast alle resultaten en vergelijkingen kan je ook de ruwe waarden zien.
Indien je lid bent van de VBVD, dan ontvang je een mooie korting als je een Seca toestel aanschaft bij Nutrilink.
– meer info

Volg ons  op facebook en instagram:

Instagram

Facebook

Nutriportal betaalmodule šŸ‘‰Swipe voor meer info. Laat de betaalmodule activeren via info@nutrilink.eu šŸ˜ƒ#nutriportal#ehealth#onlinebetalen#mollie#onlineagenda#betaalgemak

Lees de handleiding

Februari 2021:

In de nieuwsbrief:

 1. Korte voorstelling voor de nieuwe gebruikers en studenten 
 2. Nutriportal (Laatste vernieuwingen)
 3. Update plus praktijksoftware
 4. Cursussen
 5. Meetinstrumenten

3 vragen ter verbetering:
Mogen wij je vragen om 3 vragen te beantwoorden via onderstaande website. Het is anoniem.  Heel erg bedankt!
https://www.nutrilink.eu/poll/

Deel 1 van de zelfstudie METEN IS WETEN staat online.

Tijdens deze zelfstudie leer je:
– Waarom het nuttig is om de lichaamssamenstelling te meten.
– Wat doen we met vocht, lichaamsvet, spiermassa, fasehoek, body composition chart, biva, etc.?
– Wat zijn geschikte methoden om de lichaamssamenstelling te meten en wat wordt gezien als gouden standaard?
– Hoe wordt een bio-impedantie toestel gevalideerd en hoe nauwkeurig zijn de resultaten?
– Stappenplan voor het maken van een geschikte keuze in bio-impedantie toestel.
– De resultaten worden getoond mbv de seca toestellen.

Schrijf je gratis in: https://www.nutrilink.eu/dashboard-online-trainingen/

Het dagboek van Nutriportal is vernieuwd.

Je kan inschrijven voor verschillende (online) cursussen

Inschrijven kan via email.

https://www.nutrilink.eu/event-category/cursussen/

Geniet van de kerstperiode en we wensen jou en je naasten een nieuw jaar vol kansen, uitdagingen en positiviteit!

Wij blijven deze periode bereikbaar voor al je vragen!

In de nieuwsbrief:  
Nieuwe online trainingen (100% kortingscode:  vraag via email)
Nutriportal (roadmap: dagboek overzichten, taal, online betalen, ā€¦)
Update cloud software
Nieuw: SECA 555 voor Lichaamssamenstelling analyseMobiel 525: https://youtu.be/CFhIX4IT4Pw
Vriendenactie: breng een nieuwe cloud gebruiker aan en ontvang zelf de volgende licentiemaand gratis 


Bekijk de video met nieuws: 4 minuten
Seca MBCA 555 en 525

Is je praktijksoftware nog niet geupdate naar versie 7F? Mail ons voor info!

Volg ons, naast facebook, nu ook op instagram:https://www.instagram.com/nutrilink_bv/ 

Nieuw: nieuwsberichten voor jouw cliƫnten in NUTRiPORTALNieuw: nieuwsberichten voor jouw cliƫnten in NUTRiPORTAL

In het menu heb je nu de optie “nieuwsberichten”. 

Klik op de groene plus rechtsonder om een nieuw bericht te maken.

Vul een naam in, een foto voor de popup (let op: deze foto wordt groter en kleiner afhankelijk van het scherm) en een klein stukje tekst wat op het dashboard komt.

Kies hoe je het nieuws zichtbaar wilt op de nieuwspagina (enkel tekst, tekst met foto links of rechts en tekst met foto erboven).

En dan type je het bericht.

Het laatste gepubliceerde bericht komt op het dashboard. De cliƫnt kan ook alle berichten bekijken via de berichtenknop naast de mail button rechtsbovenin.

Indien je het vinkje groen maakt “alleen coaches”, dan is het bericht enkel zichtbaar voor de coaches in de praktijk en niet voor de cliĆ«nten.

Berichten van en over Nutriportal worden gepost aan jullie als coaches indien we nieuws hebben. Je ziet dit dan aan de groene of gele balk bovenaan het bericht.

Succes met het maken van de berichten!

Hoe maak ik een video-afspraak (teleconsult)

Nutriportal update:

Afgelopen weken is er volop getest en vandaag zijn er weer en aantal updates doorgevoerd in Nutriportal. Let op: voor de video afspraken dien je je afspraaktypen aan te maken en je email templates indien gewenst aan te passen.

Ā° Er is de optie om een locatie voor de cliĆ«nt onzichtbaar te maken toegevoegd. Dit betekent dat als een client een bepaalde coach kiest, de locaties zichtbaar zijn die hier worden aangegeven. De bovenste optie is welke locaties de coach zelf kan zien en afspraken voor kan maken. 

Ā° Een video afspraak als afspraaktype. Indien je dit afspraaktype kiest in je afspraak, dan komt er een button bij om een video verbinding op te zetten. Bij de cliĆ«nt komt er op het dashboard een melding om verbinding te maken op het juiste tijdstip.

Ā° Selectie van afspraaktypen bij het maken van een afspraak:

Het dashboard van de cliƫnt als er een video afspraak is. De balk verschijnt 24 uur voor de afspraak.
Client kan ook gaan naar ā€œmijn afsprakenā€ en op het icoontje klikken.
De tekst voordat je verbinding maakt.
Hier wacht de cliĆ«nt nog op de coach. 
 • Windows laptop of pc: gebruik bij voorkeur chrome
 • Macbook: gebruik bij voorkeur chrome
  • Chrome is het beste voor het delen van je scherm. Je krijgt dan de optie om een venster te kiezen. 
 • Android mobiel: gebruik bij voorkeur chrome
 • Apple mobiel: gebruik bij voorkeur safari
  • Op een mobiel toestel kan je geen scherm delen.

Het is mogelijk om je scherm groter te zetten (volledig scherm). Gebruik hiervoor de instellingen rechtsonder.

Je kan ook chatten naar elkaar. Gebruik hiervoor het icoontje links onder.

Nieuwe email templates: Voor de video afspraken is een nieuw email template gemaakt. LET OP: indien je bevestigingsmail of herhaling hebt aangepast, dan dien je deze ook aan te passen.

Veel succes met het gebruik van Nutriportal.

?Video afspraken

Afgelopen weken was de test met video afspraken in Nutriportal. Vanaf eind volgende week wordt deze optie voor alle gebruikers van Nutriportal open gezet.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je afspraaktype bij instellingen kan je aanduiden als een online afspraak. Als jij of je client dit afspraak type kiest, kan er een verbinding op dat tijdstip (met marge) tussen jou en je cliƫnt worden opgezet. De cliƫnt ziet dit op zijn dashboard en bij de afspraak. Jij ziet een button extra bij de afspraak in je agenda om de verbinding op te zetten.

Je kan ook je scherm delen om informatie en powerpoints te laten zien.

Video afspraak

Samenwerking

 Vanaf 1 september 2020 slaan Academic Software en NUTRiLiNK (het bedrijf achter o.a. platform NUTRiDiETiST) de handen in Ć©Ć©n. Na reeds enkele succesvolle projecten in Vlaamse hogescholen de afgelopen jaren wordt de samenwerking en dienstverlening naar onderwijs verder uitgebouwd. De software-oplossingen van NUTRiLINK met name gericht op opleidingen waarin voeding en voedingsberekening een rol speelt zijn beschikbaar via Academic Software. Het gezamenlijke klantportfolio bestaat o.a. uit opleiding voeding- en dieetleer, sport en bewegen en koksopleiding . De software van NUTRiLiNK is hiermee op een efficiĆ«nte , voordelige en kwalitatief gebruiksvriendelijke manier beschikbaar voor studenten in Vlaanderen. 

Alle software van NUTRiLINK is voortaan verkrijgbaar via het Academic Software platform voor scholen die dat wensen. Zo wordt het eenvoudiger voor studenten voedingskunde om hun benodigde software te bemachtigen. 

OVER ACADEMIC SOFTWARE 

Via Academicsoftware.eu kan je als student aan het hoger onderwijs of leerling in het secundair onderwijs snel en eenvoudig alle software downloaden die je nodig hebt tijdens de lessen, voor Ć©Ć©n vast jaarlijks bedrag. Je krijgt er ook de nodige ondersteuning bij de installatie en activatie van je software. 

Academic Software is onderdeel van de Signpost. Signpost focust zich op de soft- en hardware distributie in een wereldwijd scholenlandschap. Met meer dan 400.000 studenten/gebruikers is Signpost niet alleen de eerste aanbieder van goedkope en legale software , maar ook de grootste in BelgiĆ«. 

Meer info op: https://signpost.eu en https://academicsoftware.eu 

Meer info op: https://www.nutrilink.eu/ 

Nieuw jasje šŸ˜‰

Ondanks dat we veel met Nutriportal ontwikkeling bezig zijn, is ook de praktijk software op de voorgrond. We hebben vorige week het nieuwe design voor de praktijksoftware ontvangen. Onze eisen waren:

 • Warme kleuren, maar wel groen behouden
 • Geel erin verwerken (Ingrid’s lievelingskleur šŸ˜‰ )
 • Strakkere vormgeving
 • Gebruiksvriendelijk, maar voor de bestaande gebruikers niet te veel veranderingen.

De laatste testen zijn nu al bezig, dus nog maar even geduld. Als je praktijksoftware straks wordt geĆ¼pdatet, dan is je wachtwoord automatisch gereset. Houd je berichten daarom in de gaten. De Cloud licenties gaan automatisch. Heb je een Plus licentie, dan vraag je de update aan via info@nutrilink.eu

Bij een nieuw jasje hoort een feestje. Daarom voor iedereen een bonus, voor nieuwe gebruikers, maar zeker ook voor de bestaande gebruikers. Hoe je die kan verdienen? Kijk naar onderstaande video:

De actie is geldig tot en met 30 september 2020 voor NUTRiDiETiST, NUTRiCONSULENT en NUTRiTRAiNER. “Boost je praktijk pakket” is een verrassingspakket ter waarde van 300 euro. Je kan i.p.v. het pakket ook kiezen voor 50% korting op de opstartkosten. Actie is geldig voor de cloud licentie. Bestaande gebruikers krijgen na betaling door de nieuw aangebrachte gebruiker direct de volgende maand gratis. Deze wordt toegevoegd aan de jaarlicentie. Je mag meerdere gebruikers aanbrengen en kan dus meerdere maanden gratis krijgen.

Nieuw: beweegdagboek

Britt

Britt gaat Nutrilink verlaten. Britt werkte al in bijberoep in haar eigen salon als schoonheidsspecialiste en ze wilt dit uitbreiden. Ze heeft daarvoor ook nog een job als nagelstyliste in Wijnegem gevonden. Wij wensen Britt veel succes als zelfstandig schoonheidsspecialiste.

Er staan nieuwe nutriportal video’s online voor je cliĆ«nt.

De handleidingen vind je terug op de website onder FAQ-info.

Nieuwe online trainingen gepland, kijk snel!

Vanwege de vraag voor op korte termijn een online training over Nutriportal is deze al voor aanstaande donderdagochtend gepland. We werken met een klein groepje, zodat we ook jouw eigen vragen aanbod kunnen laten komen. Kan je niet overdag, dan is er 30 juni in de avond ook een Nutriportal training. Wacht niet met inschrijven als je wilt meedoen, want de plaatsen zijn beperkt tot groepjes van 4 personen.

Ook de starterscursus is terug online

Online gemaakte afspraken na corna-maatregelingen weer in stijgende lijn!

 • Er zijn in totaal minder afspraken gemaakt in maart, april en mei, zie grafiek
 • Er zijn minder afspraken in maart en april door client zelf online gemaakt. In mei en juni verhoudingsgewijs juist meer afspraken door client zelf online.
 • We zijn terug in stijgende lijn!

Chat op de site

Heb je vragen voor onze supportdesk of sales? Stel ze vanaf nu ook via de chat. Wij proberen snel te beantwoorden als we in de mogelijkheid zijn.

16 mei 2020 Webinar vrijdag 22 mei (10-11 uur)

Afgelopen 14 mei was onze eerste webinar ooit. Omdat het binnen een dag volzet was, gaan we deze webinar herhalen: Wat kan NUTRiPORTAL voor mij betekenen in de praktijk?

Tijdens deze training gaan we de verschillende mogelijkheden van Nutriportal bekijken en zien hoe we het moeten gebruiken. Waarom en hoe moeten we Nutriportal inzetten? We gaan het samen hebben over veilige communicatie, cliƫntenbinding en verantwoordelijkheid van cliƫnten vergroten.

kosten: gratis

Schrijf je hier in:

6 mei 2020

 1. Website aangepast met nieuwe helppagina
 2. Tarieven NUTRiPORTAL: geen meerkost voor interne mail en dagboek!
 3. Webinar / Online trainingen
 4. Praktijksoftware

1.  Website aangepast met nieuwe helppagina

De website: www.nutrilink.eu is de afgelopen week volledig vernieuwd. Er is onder andere een nieuwe helppagina gekomen. Op deze pagina kan je zoeken tussen de videoā€™s, pdfā€™s en veel gestelde vragen van Nutriportal. Via een slimme zoek vind je nu vaak heel snel het antwoord op je vraag, probeer het maar eens. De handleidingen van de praktijksoftware zijn voorlopig nog via het programma te bekijken.

2.  Tarieven NUTRiPORTAL: GEEN meerkost voor interne mail en dagboek!

NUTRiPORTAL is een online afspraken systeem en health coach tool.

In een eerdere berichtgeving hebben we gemeld dat er een meerkost is voor het online dagboek en de interne mail (veilig mailen met je cliĆ«nt). Wij kunnen je het goede nieuws brengen dat we hier van af kunnen zien en dat de prijzen gelijk blijven
Bij de CLOUD praktijksoftware krijg je zelfs alle modules inbegrepen ter beschikking.  

Met een Pluslicentie van de praktijksoftware kan je Nutriportal met korting aankopen. Let dan wel op, want er zijn beperkingen in de communicatie tussen Nutriportal en de praktijksoftware. 

Op de website kan je je de verschillende licentievormen van Nutriportal en de praktijksoftware terugvinden.

En wist je dat er steeds nieuwe features bijkomen en er continue verbeteringen zijn? Benieuwd? Meld je dan aan voor een webinar (zie hieronder in de mail).

3.  Webinar/ Online trainingen

We hebben 2 online trainingen klaar staan, Ć©Ć©n voor Nutriportal en Ć©Ć©n voor de praktijksoftware.

De eerste training is reeds gepland op 14 mei: Wat kan NUTRiPORTAL voor mij betekenen in de praktijk?

Tijdens deze training gaan we de verschillende mogelijkheden van Nutriportal bekijken en leren hoe we het moeten instellen en gebruiken. Waarom en hoe moeten we Nutriportal inzetten? En we gaan het samen hebben over veilige communicatie, cliĆ«ntenbinding en verantwoordelijkheid van cliĆ«nten vergroten.

We werken met een kleine groep, dus snel inschrijven is de boodschap!

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@nutrilink.eu met onderwerp: inschrijven online training 14 mei

Kosten: gratis

4. Praktijksoftware

Ook voor de praktijksoftware zitten we niet stil. Binnenkort meer!

5. Blijf nieuws opvolgen via website:

17 Maart 2020 

Naar aanleiding van de opmars van het coronavirus en de strenge maatregelen neemt ook u waarschijnlijk profesionele maatregelen om door te kunnen gaan met uw business.
Als Nutrilink partner denken wij mee en stellen we alles in het werk om de impact op uw organisatie zo beperkt mogelijk te houden. We willen er mee voor zorgen dat uw bedrijf efficiƫnt kan blijven communiceren met uw cliƫnten.
Houd zeker de nutrilink website in de gaten voor de verschillende initiatieven.

De help-pagina van Nutriportal is te vinden op de website van nutrilink. Er staan veel gestelde vragen, video’s en pdf’s op.

Beste Nutrilink platform gebruikers, 

Dit is onze eerste nieuwsbrief van 2020. Graag laten we jullie weten wat de plannen zijn voor de komende periode. 

ā€¢ NUTRiPORTAL 

NUTRiLiNK levert i.s.m. Kangacoders de update van NUTRiAPPOiNTMENT op. Dit is onderdeel van NUTRiPORTAL. NUTRiPORTAL is een health tool die jou als coach gaat helpen voor een communicatie met je cliĆ«nt op gebied van afspraken, voeding, beweging, motivatie en leefstijl. 
De online agenda is op veel punten verbetert, meer functionaliteiten, meer mogelijkheden voor eigen instellingen en een nieuw design. Wij denken dat we hiermee tegmoet komen aan al jullie wensen die de afgelopen tijd zijn geuit. 
De komende 2 Ć  3 weken hebben jullie de mogelijkheid om de agenda te bekijken en te oefenen in de demo applicatie. Vanaf maart gaan we over op de nieuwe online agenda. Na migratie van de online agenda zullen we stapsgewijs (periode van 3 maanden) de andere functionaliteiten 1 voor 1 live zetten.

Kijk gerust al op https://demo.nutriportal.eu 
Je kan je in deze testperiode je eigen email adres gebruiken om als cliĆ«nt in te loggen. Wil je graag een coach account bekijken? Vraag dan een testaccount aan via info@nutrilink.eu. 

ā€¢ BGN 7 april 2020 

We hebben ons ingeschreven met een stand voor de BGN dag van 7 april. Hopen dat we jullie daar tegenkomen! 

ā€¢ VBVD voorjaarsbeurs 15 februari 2020 

We staan met 2 stands op de beurs op VBVD 15 februari met NUTRiDiETiST/NUTRiPORTAL en SECA. We geven hier graag de primeur van onze nieuwe online agenda van Nutriportal en uiteraard is het mogelijk het platform NUTRiDiETiST te bekijken. In de seca stand kan je je vragen stellen over de weegschalen, meetlinten en body composition analyser. 

Ook hebben we een mooie beursactie. 
NUTRiDiETiST en NUTRiPORTAL eerste 3 maanden gratis 
SECA 525 body compsition analyser 10% korting en met een gratis SECA 432 opberg en vervoerstas ter waarde van 129,- ! 
Een totale beurskortingswaarde van bijna 750,- euro. (voor klanten die alle aanbiedingen genieten) 
Beide actie zijn geldig in februari 2020(15-2-2020 t/m 29-2-2020). Bestellen kan op de beurs of via onze website www.nutrilink.eu of email info@nutrilink.eu 

ā€¢ SECA medische meet- en weeginstrumenten (de golden standard gebruikt in nagenoeg alle ziekenhuizen en dokterspraktijken) 

Wil je graag je praktijk inrichten met meetinstrumenten, dan ben je bij ons op het juiste adres. We kunnen je een weegschaal, meetlint, meetlat en/ of een body composition analyser aanbieden. Dit alles van het bekende merk Seca. Graag bespreken we samen wat de beste materialen zijn voor jouw praktijk. De meest voorkomende materialen kan je bekijken op onze website: https://www.nutrilink.eu/products-category/seca/ 

ā€¢ E HEALTH 

Voor de dietisten in Vlaanderen heeft de praktijksoftware NUTRiDiETiST de koppeling met e-healthbox voor het rechtstreeks versturen van verslagen naar de arts. In onze volgende update komt er de mogelijkheid om bloedanalyses binnen te halen. We werken hiervoor samen met Mediportal en Lesterius. We hebben gemerkt dat nog niet iedereen op de hoogte is van de optie om verslagen te versturen. Wil je ook graag communiceren met de huisarts, schrijf je dan in voor de verdiepingscursus. Het protocol voor het versturen van diĆ«tetiek verslagen in Vlaanderen (wat in het systeem is verwerkt) wordt uitgebreid besproken. De eerstvolgende cursus is 12 maart 2020. https://www.nutrilink.eu/cursussen/

ā€¢ DNA Analyse en personalized nutrition 

Afgelopen jaar hebben wij ons georienteerd en diverse testen gedaan rondom de mogelijkheden van DNA onderzoek en gebruik in de praktijk. Personalized Nutrition en DNA onderzoek ondervindt een snelle evolutie. Het is niet bewezen dat ons DNA bepaald welk dieet het beste voor iemand werkt. Wel is het een meetinstrument en kan je mensen een handvat geven voor meer motivatie om gezond te eten, het vermijden van overmatig suiker, alcohol en het krijgen van voldoende slaap en lichaamsbeweging. Wij zijn momenteel in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf in een vergevorderde testfase. Dit bedrijf is geselecteerd op basis van veiligheid van gegevens, betrouwbaarheid en kwaliteit van meting en evidance based rules. Als laatste willen wij natuurlijk de investering voor de coach beperken waardoor het ook een bijdrage kan zijn in de inkomsten van een coach. Wil je in deze fase al meedoen? Vraag gerust de informatie op via info@nutrilink.eu 

ā€¢ Support 

Onze supportdesk is elke dag bereikbaar via email: info@nutrilink.eu. Wij bellen of mailen je steeds snel terug op basis van urgentie van de melding. Wij hopen je hiermee weer kort geinformeerd te hebben. Als je vragen voor ons hebt, aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen. 

Met vriendelijke groet, Team Nutrilink www.nutriink. 

10% korting op Meet en weeginstrumenten van Seca:

Bestel je nog in 2019 Seca materialen? Dan ontvang je van ons 10% korting. Je kan bestellen via email: info@nutrilink.eu

2020:

Het einde van 2019 nadert. Via deze weg willen wij je bedanken voor het vertrouwen van afgelopen jaar. Een jaar waarin er voor Nutrilink veel is gebeurd. Zo hebben we nieuwe servers, is onze praktijksoftware webbased gemaakt en is al veel werk verricht voor de vernieuwde online agenda en nutriportal. Wij hopen dat het voor jou ook een productief jaar is geweest!.

Wij wensen jullie hele fijne feestedagen !  

Less is more.

Dit is een veel gebruikte uitspraak. Ook in de IT is dit van belang. Wij balanceren steeds tussen ā€œmeerā€ Ć©n ā€œminderā€ in onze praktijksoftware. De praktijksoftware is voor de hele beroepsgroep. Maar iedere specialist heeft zijn eigen manier van werken. De Ć©Ć©n gebruikt vaak de voedingsberekening, de ander niet. De Ć©Ć©n vindt het makkelijk om de facturatie in het systeem te verwerken en de ander heeft dat niet nodig. De Ć©Ć©n maakt elke consultatie een nieuw dagschema en de ander niet. Bepaalde schermen/vragen/velden worden ons zelfs min of meer opgelegd i.v.m. uniforme gegevensdeling. Een systeem wat minder kan is makkelijker in gebruik en sneller te leren. Maar de kans is groot dat je bepaalde gegevens die voor jouw van toepassing zijn dan mist. Omdat dit echt heel wisselend is voor ons allen, hebben we ervoor gekozen dat je bepaalde buttons en schermen kan verbergen. Ga hiervoor naar beheer, algemeen beheer, menuā€™s verbergen.

Gegevensdeling (Vlaanderen):

Het RIZIV vraagt extra functionaliteiten in het kader van gegevensdeling. Wij volgen dit nauwlettend op. Dit betreft onder andere het gebruik van gecodeerde behandeldoelen, vragenlijsten, gecodeerde registratie van gegevens, gegevens uitwisseling met e-health box, etc. In janari staan er al weer dagen ingpepland met onze e-healthpartner voor nieuwe functionaliteiten richting gegevensdeling met de e-healthbox. Denk hierbij aan verslagen en labresultaten ontvangen. Helaas moeten wij ook al aankondigen dat de Plus licentie in de toekomst niet langer compatible zal zijn met de e-healthbox. Heb je een plus licentie en wil je toch verslagen blijven kunnen versturen en in de toekomst ook binnenhalen, dan kan je overschakelen naar Cloud of Premium.

Nieuwe supportmedewerker:

Nutrilink groeit! Ons support-team van Frank, Britt en Ingrid wordt uitgebreid met Joanna Czerniak. Joanna is een diĆ«tiste met ervaring. Zij gaat ons ondersteunen bij onze software en diensten. Je zal haar dus volgend jaar zeker eens ontmoeten bij Ć©Ć©n van onze opleidingen of je krijgt haar aan de telefoon voor support van ons platform. Naast “Nutrilink werk” zal zij als diĆ«tiste aan de slag gaan in onze Nutripraktijk te Hoogstraten. Ze start in januari 2020. Wij zijn alvast heel blij met haar komst ?.

15 november 2019:

De eisen voor de e-health box (Belgie) worden steeds strenger. Er heeft een update plaats gevonden bij onze e-healthpartner. Hierdoor is het nu verplicht is om het geslacht van de patient aan te duiden. Als dit niet is aangeduid ontvang je een error melding (Status Code: 500: Internal Server Error) terug.

13 november 2019:

Beste Cloud gebruikers,

Deze avond voerden wij een server migratie uit. Alles is vlot en vlekkeloos verlopen.

U en wij zijn daarmee voor de komende jaren voorzien van de nieuwste CLOUD-technologie. Dit gaat ons helpen om in het komende jaar nieuwe functionaliteiten te kunnen opleveren en de betrouwbaarheid en snelheid te kunnen waarborgen.

Dank voor uw inspanning om de eventuele hinder die er door u ondervonden is te overkomen. 

Wij verwachten 2 tot 3 jaar met de nieuwe omgeving te kunnen werken.

Prettige en gezonde avond!

5 november 2019: ! Migratie cloud server !

Woensdagavond 13 november gaan we over op een nieuwe cloud server. Dit zal na kantooruren gebeuren om zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Om 17.45 uur worden de applicaties gesloten en de migratie zal om 18.00 uur in gang gezet worden. Je kan dan een paar uur niet in je systeem. Je online agenda (nutriappointment) blijft via het internet wel bereikbaar.
Zorg dat je vooraf je benodigde gegevens uit het systeem hebt gehaald (printen of pdfā€™s maken).

Een dergelijke migratie is de eerste keer in 4 jaar tijd dat we dat op deze manier uitvoeren in samenspraak met meerdere partijen. Wij zijn hier echter natuurlijk niet lichtzinnig mee omgegaan en bereiden de migratie al een week of 8 voor. Ook de keuze was om natuurlijk het meest geschikte moment te kiezen. Wij hebben om het beste moment te kiezen als eerste de consultaties verdeeld per dag en per uur in kaart gebracht, obv van ruim 20.000 afspraken in online agenda. Door te kiezen voor woensdagavond wordt minder dan 5% van de consultaties geĆÆmpacteerd. Wij hebben na goed overleg en testing besloten niet pas te starten na bijv. 22.00 aangezien er nog enkele uren nodig zijn voor de overzetting en we niet het risico wilde lopen de volgende ochtend niet op tijd klaar te zijn en de nachtelijke uren is bijstand lastiger organiseerbaar aangezien er een paar partijen bij betrokken zijn. 


De migratie is uiteraard niet van toepassing voor de lokale gebruikers van Nutrilink software, Plus of Basic licentie.

10 oktober 2019:

TERUGBLIK

“Infodag verbinding tussen chef en diĆ«tist”
Georganiseerd door: Sligro-ISPC, JAVA Foodservice en Nutrilink
Topics zoals veggie en vegan, ondervoeding, slikproblemen, allergieƫn zijn niet meer weg te denken binnen de horeca- en zorgsector.

We blikken terug op een geslaagde en smakelijke eerste editie! 

30 augustus 2019:

Upgrade praktijksoftware

Wij hopen dat jullie hebben genoten van de zomer. Bij Nutrilink hebben we tijdens de warme dagen zeker niet stil gezeten. De upgrade van onze praktijksoftware (versie 6) staat klaar. De cloud licentie is voortaan vanaf elke computer of mobiel apparaat te raadplegen. En er zijn heel wat wensen van jullie uitgevoerd (voor alle licenties van toepassing) verkorte updatelijst De laatste hand wordt nu nog gelegd aan de handleidingen en dan gaan we in fases de upgrade bij jullie uitvoeren. Je zal hiervan een persoonlijke mail ontvangen. 

Dinsdag 8 oktober info dag: verbinding chef en diƫtist.

Het programma van de info dag op dinsdag 8 oktober te Antwerpen is bovendien ook bekend. Deze dag wordt gratis aangeboden door JAVA Foodservice, Nutrilink en Sligro-ISPC. Meer info:  Programma en inschrijving Wij hopen dat je erbij kan zijn!

mei 2019

Save the date

Dinsdag 8 oktober 2019 ben je onze gast op een leerzame dag: ā€œVerbinding tussen Chef en Dietist”. Er komen meerdere onderwerpen aanbod in sessies waarbij een kok Ć©n diĆ«tist de presentaties geven. De diĆ«tist zal naar huis gaan met nieuwe inspiratie en praktische tips op gebied van vegetarische maaltijden, eiwitverrijking (institutionele voeding), allergieĆ«n, samenwerking met het restaurant in jouw regio, etc. Meer info volgt.

Beveiligingslekken Intel-processors
Vorige week hebben beveiligingsonderzoekers beveiligingslekken, genaamd MDS, ZombieLoad en RIDL, in Intel-processors ontdekt. Vanwege deze kwetsbaarheden is het mogelijk om kleine hoeveelheden gegevens te verkrijgen, die door de processor worden verwerkt.

Welke acties ondernemen wij? Beveiliging en bescherming van jouw gegevens is voor ons een grote zorg. Onze hosting provider heeft onmiddellijk de impact op ons hostingplatform onderzocht. Er zijn updates voor onze hardware vrijgegeven en uitgevoerd. Nieuwe updates worden de volgende periode vrijgegeven. Zodra deze updates beschikbaar zijn, gaan wij beginnen met het updaten van al onze systemen. Dit kan resulteren in enige downtime, maar als dat zo is, dan lichten wij je hierover in.

Wat kun jij doen? Niet alleen onze servers lopen risico, maar bijvoorbeeld ook jouw lokale server en andere apparaten worden beĆÆnvloed en op de meeste van hen kunt u de vereiste maatregelen nemen om jezelf tegen de gebreken te beschermen. Je moet je besturingssysteem, de firmware van de chip in uw computer bijwerken. Haal alle beveiligingsupdates binnen voor Windows, Mac en Linux als je een Intel-pc hebt. Ook updates voor je browser moet je downloaden, want de eventuele aanvallen op deze lekken zullen meestal via je browser verlopen. 

4 april 2019: 

Supportdesk: Heb je een vraag, lukt het niet om in te loggen, ā€¦.. , dan mail je naar de supportdesk: info@nutrilink.eu. De supportdesk wordt bemand door Britt, Frank of Ingrid. Bellen naar een mobiel nummer en inspreken op de voicemail kan vertraging opleveren als je niet bij de juiste persoon bent. Deze mail wordt altijd gelezen door Ć©Ć©n van deze drie. We bellen of mailen je terug. Wij doen onze uiterste best om spoedvragen direct te beantwoorden. 

nutriportal beta

Nutriportal:  
Er wordt nog volop ontwikkeld aan de nutriportal. De online agenda wordt ook voorzien van een nieuw design en met veel meer mogelijkheden. Meer info volgt.

Licentiecode: De software werkt met een jaarlicentie. Dit betekent dat er ook jaarlijks een nieuwe licentie ingegeven moet worden om het programma te kunnen blijven gebruiken. 2 weken op voorhand verschijnt er een melding om een nieuwe code aan te vragen. Mail hiervoor naar info@nutrilink.eu. Als je je programma altijd open laat staan op je laptop, dan kan het zijn dat je deze melding niet ontvangt. Je kan dus het beste je programma steeds afsluiten.