27 mei 2019

Beveiligingslekken Intel-processors

Vorige week hebben beveiligingsonderzoekers beveiligingslekken, genaamd MDS, ZombieLoad en RIDL, in Intel-processors ontdekt. Vanwege deze kwetsbaarheden is het mogelijk om kleine hoeveelheden gegevens te verkrijgen, die door de processor worden verwerkt.

Welke acties ondernemen wij?

Beveiliging en bescherming van jouw gegevens is voor ons een grote zorg. Onze hosting provider heeft onmiddellijk de impact op ons hostingplatform onderzocht. Er zijn updates voor onze hardware vrijgegeven en uitgevoerd. Nieuwe updates worden de volgende periode vrijgegeven. Zodra deze updates beschikbaar zijn, gaan wij beginnen met het updaten van al onze systemen. Dit kan resulteren in enige downtime, maar als dat zo is, dan lichten wij je hierover in. 

Wat kun jij doen?

Niet alleen onze servers lopen risico, maar bijvoorbeeld ook jouw lokale server en andere apparaten worden beïnvloed en op de meeste van hen kunt u de vereiste maatregelen nemen om jezelf tegen de gebreken te beschermen. Je moet je besturingssysteem, de firmware van de chip in uw computer bijwerken. Haal alle beveiligingsupdates binnen voor Windows, Mac en Linux als je een Intel-pc hebt. Ook updates voor je browser moet je downloaden, want de eventuele aanvallen op deze lekken zullen meestal via je browser verlopen.