Kan ik mijn boekhouding bijhouden in het systeem?

Ja, je kan al je inkomsten en een kasboek bijhouden in de praktijksoftware. Bekijk de omzetoverzichten, print facturen en geef de overzichten aan je boekhouder. 

Kan een cliënt online betalen?

Ja, in de bevestigingsmail kan een betaallink automatisch worden toevoegen (per maart 2021)

Welke veiligheidsmaatregelingen zijn er genomen?

Wij nemen veiligheid heel serieus en voldoen tevens aan de GDPR/ AVG richtlijnen. We hebben uiteraard ook een verwerkersovereenkomst voor je klaarliggen.

Is het een app voor de client om zijn dagboek in te vullen?

De client vult het dagboek uiteraard het vaakst in op een mobiel apparaat en niet op zijn of haar pc. Via het icoontje opent hij deze op zijn mobiel.

Kan ik documenten delen?

Ja, vanuit je ECD verstuur je bijvoorbeeld rechtstreeks een behandelplan, advies, verslag, etc. De client kan dat later rustig nalezen. Ook vanuit Nutriportal kan je een bijlage toevoegen aan een nutrimail.

Kan ik chatten met de client?

Je kan berichten versturen. Als jullie beide zijn ingelogd, dan is dat vergelijkbaar als chatten. Indien je niet bent ingelogd, dan blijft het bericht in je inbox en kan je later een bericht terug sturen. De client ontvangt hiervan een notificatie in zijn e-mailbox indien gewenst.

Wat kan de client invullen in zijn dagboek?

Het dagboek bestaat uit:

Voeding

Beweging

Slaap

Metingen (gewicht, uitbreiding voorzien)

Kan de client ook zijn motivatie invullen?

Ja, zo ie zo in het intakeprofiel en dagboek

Kan de client zijn emotie invullen?

Ja , in het eetdagboek. Je duidt hiervoor het mindfull profiel aan voor de client.

Ik heb patiënten met allergieën en darmproblemen. Kunnen zij hun klachten noteren?

Ja, dat kan. Dit kan in het eetdagboek. Jij kan dit goed bekijken in jouw overzichten. Je duidt hiervoor bij de client het klachten profiel aan.

Soms is het makkelijk als de client een foto van zijn bord kan maken, is dat mogelijk?

Ja, de eetlijnen bestaan uit 

  • wat eet je
  • Opmerking (niet verplicht)
  • Foto (niet verplicht)

Wat kan de client in zijn beweegdagboek invullen?

Net als bij het dagboek kan je ook in het beweegdagboek gebruik maken van profielen, zodat de client niet alles hoeft in te vullen.

Tijdstip, de activiteit, duurtijd, aantal stappen, aantal km, intensiteit, gevoel na het beweegmoment, locatie, wie nam deel, klachten, snacks, opmerkingen

Kan de client ook zijn programma toevoegen in zijn dagboek?

In het dagboek kan een foto, maar ook een document uploaden.

Een vriendin vertelde dat ze een nieuwe client kreeg via nutriportal. Hoe kan dat?

Clienten kunnen je praktijk vinden op de portal. Ze boeken dan een afspraak bij jouw praktijk is zijn dan dus direct jouw client. Nutriportal is dus niet enkel een 

Wat is het verschil met mijngezondheid (Belgie) van de overheid en Nutriportal?

Nutriportal is niet een site waar jij enkel je medische dossier op kan inkijken. Het is een gebruikstool ter ondersteuning van de behandeling. 

Wat is het verschil tussen de Sociale kaart (Belgie) van de overheid en Nutriportal?

Op Nutriportal kan de client een voedingsdeskundige kiezen die bij hen past. Er kan gezocht worden op specialisme. De dietist en praktijk stellen zich voor en er kan direct een afspraak geboekt worden. Op de sociale kaart kan men enkel op locatie en beroepsgroep zoeken. Wij adviseren om je daar uiteraard wel op te vermelden.

Hoe komt de client bij Nutriportal? 

Dit gaat via via. Ondertussen zijn er al 300 professionals te vinden op Nutriportal. Daarnaast zijn we met verschillende initiatieven bezig voor de doorverwijzing via andere beroepsgroepen.

Is Nutriportal een zelfmanagement systeem?

Soms wordt het vergeleken met een zelfmanagement systeem, maar dat is het niet. Het is echt ter ondersteuning van de behandeling. Een betere motivering , meer inzicht in eigen patronen en een frequenter contact is heel waardevol voor de cliënt. Voor de diëtist is het tijdbesparend, kostenbesparend, veilig en professioneel. De applicatie is gekoppeld aan het ECD, want het ECD blijft voor de praktijkvoering van de diëtist en niet voor de cliënt. Hierin zit naast de clientregistratie ook bijvoorbeeld de boekhouding.

Ik heb een online agenda van de dokterspraktijk, is Nutriportal dan zinvol?

Natuurlijk, want het is meer dan een online agenda. Daarnaast kan je ook overwegen om je eigen Nutriportal agenda te gebruiken ipv die van de praktijk. Er kan namelijk een secretariaats account worden gemaakt, zodat de praktijk toch kan inplannen en je afspraken kan zien. Voordeel is dat je ervoor kan kiezen om enkel de afspraken zichtbaar te maken op die locatie. Jij hoeft dan geen dubbele agenda te gebruiken voor een andere praktijk of andere afspraken zoals vergaderingen etc. Ook als je van locatie zou veranderen blijven de gegevens van jou. Of als je meer gaat werken met een extra locatie, dan is dat mogelijk. 

Wat is het intakeprofiel?

Een vragenlijst met allerlei vragen. Deze kan je inlezen in je ECD of als bijlage toevoegen aan een extern ECD. Je bespaart hiermee veel tijd tijdens het intake gesprek.

Kan ik de agenda ook zichtbaar maken in mijn privé agenda?

Ja, dat kan.

Is er een verplicht ECD nodig in België?

Nog niet. De plannen zijn om dit vanaf juni  2021 verplicht te stellen.

Waarom zou ik voor het Nutrilink Platform kiezen?

Je krijgt alle functionaliteiten die je als voedingsdeskundige nodig hebt op het platform voor een heel schappelijke prijs. Je gebruikt de functionaliteiten die voor jou van toepassing zijn en kan dit aanpassen aan je doelgroep of specialisaties in de toekomst. Daarnaast is Nutrilink nog lang niet klaar met alle nieuwe ontwikkelingen. Momenteel staat er nog een uitbreiding te wachten in op gebied van dossiervorming, e-heahlbox, diabetes educatie en berekeningsmodule.

Kan ik berichten sturen naar andere zorgprofessionals?

Met behulp van de praktijksoftware kan je via de e-healthbox (België) verslagen vezenden. Dit wordt dit jaar nog verder uitgebreid.

Is er een voedingswaarde berekening mogelijk?

Ja zeker, met de praktijksoftware. Dit is een heel uitgebreid programma!

Welke support is inbegrepen?

Wij doen geen uurtje factuurtje voor de licenties. Als je ons een vraag stelt via chat of email dan helpen wij je gewoon.

Ik wil niet alleen online werken, maar ook nog gewoon in de praktijk. Is dan Nutriportal geschikt voor mij?

Ja zeker! Het is voor face2face begeleiding, online en hybride.

Kan ik beginnen met een kleiner plan en later upgraden?

Ja, dat kan. Je kunt elk moment upgraden. Je behoudt dan alle ingevulde informatie.

Hoe werkt de betaling?

Je krijgt elke maand een factuur. Deze wordt met behulp van docimillering automatisch betaald.

Is er een demo?

Wij geven je graag een online demo. Nutriportal kan je daarnaast ook zelf testen. Mail naar info@nutrilink.eu en dan maken we een afspraak. 

Hebben jullie ook Vecozo?

Nee, dat is niet voorzien in Nutridietist.

Ik wil niet dat cliënten zelf een afspraak kunnen maken. Kan ik dan Nutriportal gebruiken en waarom zou ik dat doen?

Als je geen rooster hebt ingevuld, dan kan een cliënt geen afspraak maken. Jij kan dat uiteraard wel en de cliënt krijgt dan toch een bevestigings- en herinneringsmail. Ook alle andere functionaliteiten van het platform kan je dan gebruiken. Het is namelijk een eHealth platform en niet enkel een online agenda systeem.