Een nieuwsbrief verzenden?

You are here:
< All Topics

Hieronder staan een aantal  tips voor het versturen van nieuwsbrieven aan grote groepen cliënten. De meest gebruikte optie voor een grote cliëntengroep is punt 5, het gebruik van een extern programma voor bulkmail. Bij een wat minder grote groep wordt punt 1 ook gebruikt.

Onderstaand verschillende opties om praktijknieuws over te brengen. Het zal mede bepalend zijn naar hoeveel patiënten je een brief wilt verzenden, wat de beste keus is. 

  1. Een mailing sturen vanuit een excel met email adressen (kan je uit Nutridietist halen met de printbutton in het clientdossier) en dan via je emaillprogramma of bijvoorbeeld mailchimp. Als je gebruik maakt van je email programma, dan kan je niet te veel email adressen in 1 mail zetten, want daar is een emailprogramma eigenlijk niet voor bedoeld. Zet er maar 50 tegelijk in bcc en verstuur de mails ook niet direct na elkaar. Zorg dat je onderaan ook een optie tot uitschrijven meldt. Het zal er helemaal van afhangen om hoeveel emailadressen het gaat of dit een goede keus is voor je. Als het over honderden emailadressen gaat en je wilt die mailen, dan is punt 5 hiervoor geschikt.
  2. Via de brieven module in Nutridietist/ Nutriconsulent. Deze is bestemd om aan (kleine groepen) patiënten informatie te verzenden. Je patienten voeg je het beste eerst toe aan een briefgroep (zie contactpagina cliëntdossier). Daarna maak je een email campagne met de mail. Je verstuurt mail per mail. Dus de email groepen kan je het beste niet te groot maken (max 25), want alle mails worden in jouw eigen emailprogramma klaargezet. Ook bij een groot klantenbestand raden we dan aan om gebruik te maken van punt 5.
  3. Via de brieven module in Nutridietist/Nutriconsulent (zie punt 2) en dan verzenden via Nutriportal. Ook hiervoor geldt dat het niet kan gaan om bulkmail en er een beperking is van 25 per groep. De cliënt krijgt een emailnotificatie (gewone email), dat er een nutrimail voor hem klaar staat in Nutriportal.
  4. Een nieuwsbericht op het dashboard van de cliënt in Nutriportal. Je kan hier kiezen uit verschillende layouts. Al jouw cliënten kunnen dit bericht zien.
  5. Je bevestigingsmail en herinneringsmail van afspraken aanpassen met de tekst van de nieuwsbrief erin. Zorg dat je die na een tijdje ook weer terug aanpast. Of je zet erin dat een nieuwsbericht op het dashboard staat…
  6. De excel met emailadressen uit Nutridietist/ Nuttriconsulent importeren in bijvoorbeeld mailchimp, wat speciaal voor bulk mail is gemaakt. Mailchimp heeft een free account voor een bepaald aantal emailadressen. Mogelijk dat bulkmail in de toekomst nog in Nutriportal wordt toegevoegd. Maar omdat bulkmail niet gratis is, heeft onderzoek onder de klanten uitgewezen dat er weinig behoefte aan is en er voldoende alternatieven zijn.
Table of Contents